@linka
Модератор

Спасибо сказали
-Вы: 142
-Вам: 102
Автомобиль: К12, 1.4 АТ, Tekna, ярко-красная
|
 |
« Ответ #121 : 13 Октябрь 2011, 19:23:02 » |
|
Будинок депутата-"бютівця" обшукувала сотня спецназівців
У середу, 12 жовтня, у в селі Буки Сквирівського району на Київщині правоохоронці обшукали будинок батьків "бютівця", лідера "Батьківщини молодої" Євгена Суслова. З якою кримінальною справою це пов'язано, народному депутатові не повідомили. - Близько 9.00 з фастівського, білоцерківського і сквирівського напрямків в теченії 5 мінут понаїхали десь машин 50. Джипи, буси. Тоніроване все. Перекрили в'їзди-виїзди. Привезли десь до сотні людей, тільки спецпідрозділу "Сокіл" чоловік 50. Тут все чорне від них було. Показали постанову суду про обшук. Я сказав, що це власність народного депутата і їх не пущу на територію. Вони сказали, що їм по хер это всьо, - розповідає начальник охорони 40-річний Сергій. У середу він сидить у приміщенні охорони біля воріт до будинку Суслових. - Охранніка поставили до стєнки, заломали руки, вивернули все з карманів, забрали ключі. У мене відібрали мобільний, бо я знімав на камеру. Телефон, як виходили, кинули як собаці. Номери постирали, карти пам'яті немає. А машини круті. Я даже приятно удівльон, що у нас в МВС є такі. Сергій говорить, що працювали шість-сім слідчих груп. У кожній - слідчий, експерт та поняті. Зачинені двері спецназівці відчиняли домкратом, кувалдою, ломом та болгаркою. Одразу за воротами маєтку - міст через річку Роставиця. На багнюці біля кам'яного паркану - сліди від взуття. - То депутати через паркан перелізали, коли до Євгена приїхали. Їх "Сокіл" у ворота не пустив. За мостом починається ландшафтний парк, збудований коштом батька Івана Суслова. Ростуть ялини, розбиті альпійські гірки. Є літнє кафе та міні-зоопарк з левом і чотирма ведмедями. Біля берега два катамарани, катер та два моторні човни. Вхід до парку - безкоштовний. На вихідних тут буває 5-6 тис. відвідувачів. У приміщенні охорони стоїть табличка з тарифами на платні послуги: екскурсія по парку, у звіринець для групи до 10 осіб - 100 грн, 30 хв. прокату катамарана - 50 грн, фото-відеозйомка весілля - 500 грн. Триповерховий будинок Суслових стоїть трохи далі, на горі. Облицьованій каменем, має дві башти. О 16.20 звідти виходить слідча група: чоловік у чорному пальто з портфелем у правій руці, другий - у костюмі, рожевій сорочці з краваткою і бежевій куртці та чоловік у чорній шкірянці з відеокамерою. На вигляд усім до 30 років. Коментувати ситуацію відмовляються. Сідають до двох машин - зеленого "Ленд Крузера" і сірої "Тойоти Ауріс". Під час обшуку вдома була мати Євгена Суслова - Наталія. Батько - у лікарні після операції. Сина, який приїхав, до будинку не пустили. - Обшукали дім батьків. Приїхали чоловік сто спецпідрозділу, оцепили все. Терорист бін Ладен відпочиває. По надуманій кримінальній справі проводяться обшуки. Хочуть вийти на мою політичну діяльність через батьків. Маму не випускали з будинку, - розказує телефоном 30-річний Євген Суслов. Говорить швидко, уривками. - Мене годину не пускали у будинок. Я розбив вікно, заліз усередину, бо чув, як мама плакала і кричала. В чому мене звинувачують, не знаю, не сказали. Зараз триває обшук моєї громадської приймальні у місті Сквира. В офіс підкинули документи, які мають відношення до якоїсь кримінальної справи.
За сотню метрів від будинку коштом Івана Суслова зводять храм Української православної церкви Київського патріархату. Перед ним стоїть фонтан "Дружби народів", що раніше був на майдані Незалежності, та меморіал "Хрест пам'яті" загиблим під час Голодомору, Другої світової війни, в Афганістані та Чорнобилі. - Таких наєздів Буки ще не бачили, - підходить до церкви 25-річний отець Артемій. На дерматиновій куртці плями від будівельного розчину. - Я тих "омонівців" з автоматами тільки в кіно бачив. Це все пов'язано з владою. Миколайовичу висунули дві вимоги - церква відходить до Московського патріархату і Женя переходить у "регіони". Тоді, говорять, вас ніхто не трогає. Але Миколайович - людина принципова. Його стріляй, а він на своїх позиціях стоїть.
- Скільки до нього (Івана Суслова. - "ГПУ") обращалися, він нікому не одказував, - розказує продавщиця магазину. Схрещує руки на грудях. Називатися не хоче. - Знаю бабусю, яка просила 2 тисячі на операцію на очах. Він гроші дав, а коли вона принесла віддати борг, не взяв. Дорогою йде 58-річний Микола Перебийніс. Похитується, палить цигарку без фільтра. - Я у нього церкву строїв, - розказує. Язик трохи заплітається. Ніс перебитий. - Вони росчитувалися капітально. Ще й годували ввечері. Те, що було сьогодні, то смєна власті. Януковича власть поміняється - з ним те саме буде. - За воду він платить за всіх людей, - жінка у светрі, спортивних штанях та калошах стоїть на порозі свого будинку, спирається на паркан. - Останні рази ми платили по 10 гривень з чоловіка, а зараз ні село, ні школа не платять. Війни з людьми у нього, думаю, немає. Він роботу дає. Для села тисяча гривень - це, вважаю, непогано. - Не знаю, звідки така депеша прийшла, що він усім допомагає, - говорить чоловік у камуфляжній куртці. - За річку на нього сердитий. Річка - общая, а піди з вудочкою, закинь. Отпи**ть можуть. Від їхніх дачів до Чубинецької дамби всьо його. Влітку проти цього подпісі збирали, на суд подавали. Мовчок. Там у Сквирі у них все схвачено. А на роботу чого ж по трудовій не оформляє? Хіба та зарплата в пенсію піде? Зігнуся, 60 років буде, мене спросять: "Де твій стаж і де твоя срака була? На дядю работал, то йди йому і поклонися".
|